vidéki gourmet
Étterem
A vidék ízei, mesés köntösbe csomagolva…
Étterem nyitvatartás:
Kedd-szombat:
14:00 – 21:00h
Vasárnap-hétfő:
előzetes egyeztetés alapján,
kivéve szállóvendégek részére
Érkezés előtt asztalfoglalás szükséges!
Asztalfoglalás...
Asztalfoglalás telefonon:
+36-32-460-460
A Temlomvölgy Resortban a 2010-es nyitás óta nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára, bár a 10. évfordulóig ezt csak a szállóvendégek élvezhették igazán.
2020. sok tekintetben hozott újat a mi életünkben is, ennek részeként – kinyitva a Templomvölgy kapuit az éttermi vendégek előtt is, már nem kizárólag a szállóvendégek részére készítünk csodás ételeket.
Séfünk, Bátka Tamás egy pásztói származású fiatalember, aki külföldi tapasztalatszerzését követően az elmúlt években neves budapesti éttermek csapatát erősítette – köztük olyat is, mely ma már Michelin csillaggal büszkélkedhet – majd évek múlásával visszatért szülőföldjére, így került remek kezekbe a Templomvölgy konyhájának szakmai irányítása!
Szezonális étlapunkon szereplő ételeink a környék legjobb beszállítóitól származó alapanyagokból készülnek, szeretettel és odaadással.
Étlap
előételek | levesek
Csülök terrine
mustáros almával
2.300Ft
Sajt és sonka válogatás
sajtok, füstöltek, napon érlelt paradicsom, oliva, gyökérkenyér
2.800Ft
Kacsa consommé
hagymatésztával
1.750Ft
Narancsos sárgarépa krémleves
crostinivel
1.750Ft
főételek
Sertés szűz burgonyafőzelékkel
sous vide sertés szűz, csomboros burgonyasaláta és más
3.900Ft
Fogas nudlival
bőrén pirult fogas filé, házi nudlival és karfiol pürével
4.400Ft
Marhapofa
vörösboros sous-vide marhapofa, édesburgonya püré, vadrizs, jus
4.600Ft
Cékla rizotto
fehérpenészes kecskesajttal
3.600Ft
Vadas szarvascomb
zsemlegombóccal
4.800Ft
Mátrai vadpörkölt
újhagymás-petrezselymes tarhonyával, házi savanyúval
4.600Ft
desszertek
Répatorta
1.950Ft
Csokoládé mousse
1.950Ft
Sütőtökös créme brulée
1.950Ft
Túrógombóc
kicsit másképp…