vidéki gourmet

Étterem

A vidék ízei, mesés köntösbe csomagolva…

 

Étterem nyitvatartás:

 

Kedd-szombat:
12:00 – 21:00h

Vasárnap-hétfő:
előzetes egyeztetés alapján,

kivéve szállóvendégek részére

Érkezés előtt asztalfoglalás szükséges!

Asztalfoglalás...

Asztalfoglalás telefonon: 

+36-32-460-460

  • YYYY dot MM dot DD
  • :

A Temlomvölgy Resortban a 2010-es nyitás óta nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára, bár a 10. évfordulóig ezt csak a szállóvendégek élvezhették igazán.

2020. sok tekintetben hozott újat a mi életünkben is, ennek részeként – kinyitva a Templomvölgy kapuit az éttermi vendégek előtt is, már nem kizárólag a szállóvendégek részére készítünk csodás ételeket. 

Séfünk, Bátka Tamás egy pásztói származású fiatalember, aki külföldi tapasztalatszerzését követően az elmúlt években neves budapesti éttermek csapatát erősítette – köztük olyat is, mely ma már Michelin csillaggal büszkélkedhet – majd évek múlásával visszatért szülőföldjére, így  került remek kezekbe a Templomvölgy konyhájának szakmai irányítása!

Szezonális étlapunkon szereplő ételeink a környék legjobb beszállítóitól származó alapanyagokból készülnek, szeretettel és odaadással.

 

Étlap

előételek | levesek

Sült kápia krémleves

paradicsommal, fenyőmaggal, frissítőkkel

1.750Ft

A Jó Palóc kedvence

Gundel János eredeti receptje alapján készült palócleves, de muflonból

1.950Ft

Kacsamáj

zsírjában sült kandírozott almával, rebarbarával a kertből

2.800Ft

Kecskesajt saláta

izgalmas, friss összeállítás málnával és pisztáciával

2.500Ft

főételek

Cézár saláta

sous-vide csirkemellel

3.300Ft

Lazac és csalános tabouleh

bőrén pirult lazac steak, kertben szedett csalán, bulgur

4.600Ft

Erdei gombás papardelle

marinált gombákkal, parmezánnal, pirított gévagombával a kertből

3.100Ft

Sous-vide sertés szűz, lecsó

pirított burgonyával

3.900Ft

Szarvas pörkölt

juhtúrós gnocchival

4.800Ft

desszertek

Csokoládé soufflée

1.800Ft

Lemon curd

1.800Ft

Kókusztejes panna cotta

mangó coulis-vel

1.800Ft

Sajtok-sonkák

2.500Ft