vidéki gourmet
Étterem
A vidék ízei, mesés köntösbe csomagolva…
Étterem nyitvatartás:
Kedd-szombat:
12:00 – 21:00h
Vasárnap-hétfő:
előzetes egyeztetés alapján,
kivéve szállóvendégek részére
Érkezés előtt asztalfoglalás szükséges!
Asztalfoglalás...
Asztalfoglalás telefonon:
+36-32-460-460
A Temlomvölgy Resortban a 2010-es nyitás óta nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára, bár a 10. évfordulóig ezt csak a szállóvendégek élvezhették igazán.
2020. sok tekintetben hozott újat a mi életünkben is, ennek részeként – kinyitva a Templomvölgy kapuit az éttermi vendégek előtt is, már nem kizárólag a szállóvendégek részére készítünk csodás ételeket.
Séfünk, Bátka Tamás egy pásztói származású fiatalember, aki külföldi tapasztalatszerzését követően az elmúlt években neves budapesti éttermek csapatát erősítette – köztük olyat is, mely ma már Michelin csillaggal büszkélkedhet – majd évek múlásával visszatért szülőföldjére, így került remek kezekbe a Templomvölgy konyhájának szakmai irányítása!
Szezonális étlapunkon szereplő ételeink a környék legjobb beszállítóitól származó alapanyagokból készülnek, szeretettel és odaadással.
Étlap
levesek, előételek
Spárgasaláta – Asparagus salad
gravlax lazac – gravlax salmon
(mindenmentes – no allergens, only fish)
3.200Ft
Zöldség tatár – Vegetable tartare,
créme fraiche, retek, házi kenyér – créme fraiche, radish, home baked bread
(glutént, laktózt, mustárt, zellert, szóját tartalmaz – include gluten, lactose, mustard,celery, soy)
2.800Ft
Medvehagyma velouté – Ramsons velouté,
crouton, proscutto-s kecskesajt bonbon – goat cheese bonbons in proscutto crust
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)
2.500Ft
Keresztesi szarvas gombócleves – Red deer veal ragou soup with potato dumplings
(glutént, laktózt, szulfitot, zellert, tojást tartalmaz – include gluten, lactose, sulfits, celery, egg)
2.800Ft
főételek
“A” tojásos nokedli – “The” egg galushka,
marinált baby római saláta – marinated baby romaine lettuce
(glutént, laktózt, tojást tartalmaz – include gluten, lactose, egg)
4.200Ft
Szarvasborjú pörkölt – Red deer veal stew,
juhtúrós újhagymás gnocchi – with gnocchi spring onion and cottage cheese
(glutént, laktózt, szulfitot tartalmaz – include gluten, lactose, sulfit)
5.500Ft
Királyrák – King prawns,
paradicsomos, olivás pappardelle – tomatoes, olives, choriso pappardelle
(glutént, laktózt, rákfélét, szulfitot, tojást – include gluten, lactose, crustaceans, sulfit, egg)
4.800Ft
Csirkepaprikás – Chicken “paprikash”,
mogyoróburgonya – sous vide chicken breast, roasted garlic potatoes
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)
4.200Ft
Zöldmorzsás sertésszűz – Pork tenderloin,
gersli, rozmaring, menta, jus – sous vide pork tenderloin wrapped in fresh herbs bread crust, pear barley, cauliflower purée
(glutént, laktózt, mogyoró és dióféléket tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)
4.800Ft
desszertek
Papaja, fehér csoki mousse – Papaya and white chocholate mousse
(Glutént, laktózt, dió és mogyorófélét tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)
2.200Ft
Bodzás, citromos pohárdesszert – Elderflower lemon curd
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)
2.200Ft
Csokoládés sajttorta – Chocholate cheesecake
(glutént, laktózt, dió és mogyorófélét tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)
2.500Ft
antipasti
Házi szarvas kolbász, házi szarvas sonka, sajt válogatás – Antipasti platter, home made deer ham, deer sausage, cheese variations
2.800Ft