vidéki gourmet

Étterem

A vidék ízei, mesés köntösbe csomagolva…

 

Étterem nyitvatartás:

 

Kedd-szombat:
12:00 – 21:00h

Vasárnap-hétfő:
előzetes egyeztetés alapján,

kivéve szállóvendégek részére

Érkezés előtt asztalfoglalás szükséges!

Asztalfoglalás...

Asztalfoglalás telefonon: 

+36-32-460-460

  • YYYY dot MM dot DD
  • :

A Temlomvölgy Resortban a 2010-es nyitás óta nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára, bár a 10. évfordulóig ezt csak a szállóvendégek élvezhették igazán.

2020. sok tekintetben hozott újat a mi életünkben is, ennek részeként – kinyitva a Templomvölgy kapuit az éttermi vendégek előtt is, már nem kizárólag a szállóvendégek részére készítünk csodás ételeket. 

Séfünk, Bátka Tamás egy pásztói származású fiatalember, aki külföldi tapasztalatszerzését követően az elmúlt években neves budapesti éttermek csapatát erősítette – köztük olyat is, mely ma már Michelin csillaggal büszkélkedhet – majd évek múlásával visszatért szülőföldjére, így  került remek kezekbe a Templomvölgy konyhájának szakmai irányítása!

Szezonális étlapunkon szereplő ételeink a környék legjobb beszállítóitól származó alapanyagokból készülnek, szeretettel és odaadással.

 

Étlap

levesek, előételek

Sütőtökös, kecskesajtos cékla saláta – Pumpkin-beetroot salad with goat cheese
sütőtök, cékla, kecskesajt, pekánd dió – pumpkin, beetroot, goat cheese, pecan
(laktózt, mustárt, szulfitot, dió- és mogyorófélét tartalmaz – includes lactose, mustard, sulfits, nuts, peanuts) 

3.200Ft

Langyos kacsamell saláta – Duck breast salade
kacsamell, saláta, grapefruit, pisztácia – duck breast, salade, grapefruit, pistachios
(mustárt, dió- és mogyoróféléket tartalmaz – include, mustard, nuts, peanuts)

2.800Ft

Sütőtök krémleves – Pumpkin velouté – VEGAN
tökmag, tökmag olaj, fokhagymás kruton – pumpkin seeds, pumpkin oil, garlic crouton
(glutént, laktózt tartalmaz, dió és mogyorófélék – include gluten, lactose)

2.500Ft

“Szarvasgulyás” – Red deer “goulash”
(glutént, laktózt, zellert, tojást tartalmaz – include gluten, lactose, celery, egg)

3.200Ft

főételek

Sárga cékla rizottó – yellow beetroot risotto,
lágy kecskesajttal – with soft goat cheese
(glutént, laktózt, szulfitokat, dió- és mogyoróféléket tartalmaz – includes gluten, lactose, sulfits, nut, peanut)

4.200Ft

Szarvasborjú pörkölt – Red deer veal stew,
juhtúrós újhagymás gnocchi – with gnocchi spring onion and cottage cheese
(glutént, laktózt, szulfitot tartalmaz – includes gluten, lactose, sulfit)

5.500Ft

Fogas filet
idényzöldségek, hollandi hab
(laktózt, halat, tojást, dió-mogyorófélét tartalmaz – includes lactose, fish, egg, nut, peanut)

4.800Ft

Marhapofa, vadasmártásos gersli rizottóval
gersli, vadasmártás, jus – sous vide beef cheek, vegetable purée
(glutént, laktózt, szulfitot, zellert tartalmaz – includes gluten, lactose, celery )

5.500Ft

desszertek

“Őszi varázs” créme brulée – “Autumn Magic” créme brulée
(glutént, laktózt, tojást tartalmaz – include gluten, lactose,egg)

2.200Ft

Csokoládé soufflée – Chocolate soufflée
(glutént, laktózt, dió és mogyorófélét tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)

2.500Ft

Mangó tartlet – Mango tartlet
Mangó, rebarbara, meringue
(glutént, laktózt, dió és mogyorófélét, szulfitot tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts, sulfits)

2.800Ft

antipasti

Házi szarvas kolbász, házi szarvas sonka, sajt válogatás  – Antipasti platter, home made deer ham, deer sausage, cheese variations

2.800Ft