vidéki gourmet

Étterem

A vidék ízei, mesés köntösbe csomagolva…

 

Étterem nyitvatartás:

 

Kedd-szombat:
12:00 – 21:00h

Vasárnap-hétfő:
előzetes egyeztetés alapján,

kivéve szállóvendégek részére

Érkezés előtt asztalfoglalás szükséges!

Asztalfoglalás...

Asztalfoglalás telefonon: 

+36-32-460-460

  • YYYY dot MM dot DD
  • :

A Temlomvölgy Resortban a 2010-es nyitás óta nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára, bár a 10. évfordulóig ezt csak a szállóvendégek élvezhették igazán.

2020. sok tekintetben hozott újat a mi életünkben is, ennek részeként – kinyitva a Templomvölgy kapuit az éttermi vendégek előtt is, már nem kizárólag a szállóvendégek részére készítünk csodás ételeket. 

Séfünk, Bátka Tamás egy pásztói származású fiatalember, aki külföldi tapasztalatszerzését követően az elmúlt években neves budapesti éttermek csapatát erősítette – köztük olyat is, mely ma már Michelin csillaggal büszkélkedhet – majd évek múlásával visszatért szülőföldjére, így  került remek kezekbe a Templomvölgy konyhájának szakmai irányítása!

Szezonális étlapunkon szereplő ételeink a környék legjobb beszállítóitól származó alapanyagokból készülnek, szeretettel és odaadással.

 

Étlap

levesek, előételek

Spárgasaláta – Asparagus salad
gravlax lazac – gravlax salmon
(mindenmentes – no allergens, only fish) 

3.200Ft

Zöldség tatár – Vegetable tartare,
créme fraiche, retek, házi kenyér – créme fraiche, radish, home baked bread
(glutént, laktózt, mustárt, zellert, szóját tartalmaz – include gluten, lactose, mustard,celery, soy)

2.800Ft

Karfiol velouté – Cauliflower velouté,
crouton, proscutto-s kecskesajt bonbon – goat cheese bonbons in proscutto crust
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)

2.500Ft

Keresztesi szarvas gombócleves – Red deer veal ragou soup with potato dumplings
(glutént, laktózt, szulfitot, zellert, tojást tartalmaz – include gluten, lactose, sulfits, celery, egg)

2.800Ft

főételek

“A” tojásos nokedli – “The” egg galushka,
marinált baby római saláta – marinated baby romaine lettuce
(glutént, laktózt, tojást tartalmaz – include gluten, lactose, egg)

4.200Ft

Szarvasborjú pörkölt – Red deer veal stew,
juhtúrós újhagymás gnocchi – with gnocchi spring onion and cottage cheese 
(glutént, laktózt, szulfitot tartalmaz – include gluten, lactose, sulfit)

5.500Ft

Fogas filet
idényzöldségek, hollandi hab
(laktózt, halat, tojást, dió-mogyorófélét tartalmaz – include lactose, fish, egg, nut, peanut)

4.800Ft

Csirkepaprikás – Chicken “paprikash”,
mogyoróburgonya – sous vide chicken breast, roasted garlic potatoes
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)

4.200Ft

Szarvas steak, vadasmártásos gersli rizottóval
gersli, vadasmártás, jus – sous vide deer, vegetable purée
(glutént, laktózt, szulfitot, zellert tartalmaz – include gluten, lactose, celery )

5.500Ft

 

desszertek

Mangó, fehér csoki mousse – Mango and white chocholate mousse
(glutént, laktózt, dió és mogyorófélét tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)

2.200Ft

Bodzás, citromos pohárdesszert – Elderflower lemon curd
(glutént, laktózt tartalmaz – include gluten, lactose)

2.200Ft

Csokoládé soufflée – Chocholate soufflée
(glutént, laktózt, dió és mogyorófélét tartalmaz – include gluten, lactose, nuts, peanuts)

2.500Ft

antipasti

Házi szarvas kolbász, házi szarvas sonka, sajt válogatás  – Antipasti platter, home made deer ham, deer sausage, cheese variations

2.800Ft